Syitä ostaa eettisempiä tuotteita

Tältä sivustolta olet voinut jo monesta artikkelista lukea paljon mielenkiintoista tietoa eettisistä tuotteista ja niiden vaikutuksista. Elämässä on hyvä oppia tekemään eettisempiä valintoja kaikilla elämän osa-alueilla, sillä ne parantavat huomattavasti niin sinun kuin läheistesikin elämänlaatua. Lisäksi tällaisten valintojen tekeminen on usein jopa huomattavasti helpompaa, kuin olisit koskaan uskonutkaan.

Tässä artikkelissa haluamme erityisesti keskittyä kertomaan syitä siihen, minkä takia eettisempien valintojen tekeminen konkreettisesti kannattaa. Valitettavan monella on eettisestä elämäntyylistä huono ja stereotyyppinen mielikuva, eikä monikaan ymmärrä, että se saattaa tuoda suuriakin etuja muiden lisäksi myös itselle. Tässä artikkelissa haluamme monimuotoisesti tuoda esiin syitä eettisempien tuotteiden ostamiselle ja ehkäpä herättää sinutkin miettimään, voisitko sinäkin ehkäpä alkaa laittamaan ostostottumuksiasi näiden pohjalta aivan uusiksi.

4 syytä ostaa eettistä ruokaa verkosta

  • 1. Netistä ostaminen on helppoa ja nopeaa

Nettishoppailu on monen suosikki tapa shoppailla monestakin eri syystä, mutta päällimmäiseksi nousee usein sen helppous ja nopeus. Eikö olekin kätevää, että ostokset voi tehdä suoraan kotoa käsin? Voit siis tehdä ostoksia vaikkapa yöaikaan sohvaltasi käsin laitettuasi lapset nukkumaan. Ostaminen käy silmänräpäyksessä ja saat tilattua eettistä ruokaa vaikka hävikkiruoan muodossa kotiovelle saakka. Kätevää, eikö vain?

  • 2. Eettinen ruoka on edullisempaa

Yllättävää kyllä, sen lisäksi että eettisemmän ruoan syöminen on parempi valinta omantunnon kannalta, on se myös huomattavasti edullisempaa. Siinä missä moni kuvittelee eettisemmän elämäntyylin olevan vaikeaa ja kallista, on se tosiasiassa varsin edullinen vaihtoehto. Esimerkiksi useat hävikkiruokaa myyvät nettikaupat saattavat tarjota ruokaa jopa 99 prosentin alehintaan, mikä tarkoittaa sitä, että saatat parhaimmillaan tehdä jopa satojen eurojen säästöt kuukaudessa, joten se todellakin kannattaa.

  • 3. Eettistä ruokaa netistä ostamalla pelastat maailmamme hävikiltä

Ei ole salaisuus, että maapallomme on nykyään ihmisten suurkulutuksen johdosta melkoisen huonossa jamassa. Siksi onkin tärkeää, että jokainen tekisi mahdollisimman kovasti töitä sen pelastamisen eteen. Eikö olekin kummallista, että avaimet parempaan tulevaisuuteen niin meille kuin jälkeläisillemmekin ovat meidän käsissämme? Vielä kummallisempaa on se, kuinka helpolla tavalla eettistä shoppailua voi parhaimmillaan harjoittaa. Eettisiä ruokia ostamalla pelastat maapallomme turhalta hävikiltä ja samalla teet suuria säästöjä. Tässä tilanteessa jokainen on voittaja!

  • 4. Eettistä ruokaa voi ostaa pitkiksi ajoiksi kerrallaan

Eettisen ruoan ostaminen on helppoa, nopeaa ja edullista, ja samalla se myös pelastaa meidän kaikkien yhteisen maapallon. Vau, mitä vielä? No tietenkin se, että koska eettisen ruoan ostaminen on juuri niin kätevää kuin edellä on kuvailtu, voi sitä helposti ostaa pitkiksi ajoiksi kerrallaan. Usein varsinkin hävikistä pelastetut tuotteet saattavat olla kuivatuotteita, jotka todellisuudessa säilyvät hyvänä vielä pitkään. Voit siis kerralla ostaa vaikka vuoden makaronit, minkä jälkeen vältyt jatkuvalta ostelulta ja elämäsi helpottuu.