Eettistä ostamista – osta hävikkiruokaa netistä

Osta eettisemmin ja pelasta hävikkiruoka tuholta

Erityisesti yksi eettisen ostamisen tapa saattaa monelle mieluisampi kuin uskotkaan. Mitä me oikein tarkoitamme? No hävikkiruoan pelastamista menemästä hävikkiin! Tämä on paitsi eettinen teko, myös erittäin lompakkoystävällinen tapa ostaa täysin käyttökelpoista ruokaa helposti netistä. Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle hävikkiruokaa netissä myyviin sivustoihin ja niiden toimintaan eettisestä näkökulmasta kertoen samalla lisää siitä, miksi tällainen eettisempi ostaminen todellakin kannattaa.

Nykyisin eettisesti ostaminen hävikkiruoan otamisen muodossa on helpompaa kuin koskaan ennen. Tämän mahdollistavat useat yritykset, jotka ovat ottaneet kopin hävikkiruoan suuresta määrästä. Suomessakin on jo useita vuosia heitetty hävikkiin jopa satoja tonneja käyttökelpoista ruokaa vuodessa jokaista ihmistä kohden. Ongelmaan on vihdoin herätty kunnolla ja nyt sitä vastaan taistelee jo moni taho. Nykyään esimerkiksi kaupoista on usein mahdollista ostaa hävikiksi menevää ruokaa edullisemmmin. Jokaisella kaupalla on tämän toteuttamiseen hieman erilaisia tapoja, mutta varsin yleisiä ovat esimerkiksi alekorit tai kotiin ostettavat hävikkilaatikot, joissa saattaa muutaman euron hintaan olla suuriakin määriä täysin käyttökelpoista ruokaa, joka olisi muussa tapauksessa mennyt roskikseen. Lisäksi monet kaupat ovat nykyään siirtyneet lahjoittamaan vanhaksi menevää ruokaansa ruokajonojen ruokakasseihin heille, joilla ei ole itsellään varaa ostaa ruokaa. Tällöin ruoka saadaan pelastettua eettisesti myös kaupan näkökulmasta.

Ruokaa on mahdollista ostaa hävikkinä myös suoraan netistä. Tämän helpommaksi shoppailu ei voi mennä – voit tehdä ostokset suoraan kotoa käsin ja ne voidaan halutessasi toimittaa vaikka kotiovellesi saakka! Voit siis shoppailla hävikkiruokaa myös silloinkin, kun et syystä tai toisesta voi poistua kotoasi. Esimerkiksi koronakaranteenissa voi helposti tilata hävikkiruokaa suoraan kotiin. Mikä parasta, monet hävikkiruokaa myyvät sivustot myyvät ruokaa jopa yli 99 prosentin alennushintaan. Voit ostaa ruokaa jopa yhden sentin hintaan! Hävikkinä voi netistä tilata yllättävän monenlaisia ruokia. Voit tilata muun muassa herkkuja kuten joulukarkkeja sesongin mentyä ohi, kastikkeita, kuivatuotteita, leivontatarvikkeita, urheilujuomia, limonadeja, teetä, kahvia ja tiivisteitä. Toisin sanoen valikoimaa on laidasta laitaan ja jokaiselle löytyy varmasti jotain sopivaa.

Hävikkiruoan ostaminen netistä kannattaa monesta syystä

Kuten sanottu, hävikkiruoan ostaminen kannattaa useistakin eri syistä. Ensinnäkin kyseessä on varsin eettinen tapa ostaa ruokaa. Mikäli ruoka joutuu hävikiksi, on sen eteen nähty turhaan vaivaa ja se kuormittaa paitsi ympäristöä, myös monia työntekijöitä ruoan valmistusketjussa aivan turhaan. Kun pelastat ruoan päätymästä hävikiksi, teet hyvää niin itsellesi kuin kaikille muillekin. Sen lisäksi, että saat eettisemmän ruoan ostamisesta hyvän mielen, saat itsellesi myös konkreettista hyötyä. Kun ostat hävikkiruokaa, voit säästää jopa 99 prosenttia rahaa. Tekemällä edullisempia ostoksia voi kuukausittainen ruokalaskusi olla jopa satoja euroja edullisempi. Voit ostaa hävikkiruokaa suurempia määriä kerralla, jolloin siitä riittää sinulle ja perheellesi syötävää pidempään.